Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Το άδοξο τέλος των ηρώων του 1821

Το ότι γιορτάζουμε ελεύθεροι το χρωστάμε σε όλους εκείνους και εκείνες που πολέμησαν με θάρρος τον εχθρό! Δυστυχώς όμως πολλοί ήρωες του 1821 είχαν πολύ άσχημο και άδοξο τέλος.

Ο Νικηταράς πέθανε τυφλός και παραπεταμένος. Ο Ανδρούτσος  δολοφονήθηκε από Έλληνες οι οποίοι τον ζήλευαν για τα κατορθώματά του. Η Μπουμπουλίνα δολοφονήθηκε από σπετσιώτικη οικογένεια. Η Δόμνα Βιζβίζη έδωσε τα πάντα για την επανάσταση αλλά, πέθανε πάμφτωχη .

Η Μαντώ Μαυρογένους το ίδιο. Χιλιάδες γνωστοί αλλά και άγνωστοι ήρωες πέθαναν κυριολεκτικά στην ψάθα. Τον Γέρο του Μοριά, οι Έλληνες τον είχαν κλείσει μέσα σε μια σπηλιά.
Δυστυχώς κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται ώστε να τα θυμόμαστε ώστε να μην τα δούμε να επαναλαμβάνονται ξανά. Η Ελλάδα είναι μια χώρα μεγάλων ηρώων αλλά και μεγάλων προδοτών. Το συμφέρον και η ζήλια σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά το γενικό συμφέρον της χώρας.

Οι Έλληνες πρέπει να είναι ενωμένοι και όχι διαιρεμένοι σε κόμματα και ομάδες γιατί όταν ο λαός δεν είναι ενωμένος, συμβαίνουν πολύ άσχημα πράγματα.

Δείτε:


Δεν υπάρχουν σχόλια: