Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ένας ακόμα αριστερός που αφυπνίστηκε κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα


Ένας ακόμα αριστερός που αφυπνίστηκε κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα




Μετά τις σκληρές αλήθειες που ακούστηκαν από τον Μίκη στο μεγάλο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα,


ας θυμηθούμε λίγο τα λόγια και την προσπάθεια ενός αριστερού με βαρύ όνομα και ιστορία στο ΚΚΕ, του Τάκη Λαζαρίδη.

Ο Τάκης Λαζαρίδης ήταν συγκρατούμενος του Νίκου Μπελογιάννη. Ο νεαρός τότε, μελλοθάνατος που του χαρίστηκε η ζωή, παρόλο που η στάση του ήταν ανυποχώρητη. στη δίκη.

Μέλος του παράνομου μηχανισμού των ασυρμάτων του ΚΚΕ, συνελήφθη τον Νοέμβριο του 1951 ενώ ήταν στρατιώτης. Ο πατέρας του, Κώστας Λαζαρίδης, ήταν γραμματέας του Εργατικού ΕΑΜ και στέλεχος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς το 1943, ενώ η μητέρα του, Σουλτάνα, καταδικάστηκε από τους βούλγαρους φασίστες για την αντιστασιακή της δράση σε ισόβια δεσμά.

Ο Τάκης Λαζαρίδης ήταν στο ίδιο κελί με τον Μπελογιάννη και τον Μπάτση. Όμως γλίτωσε το εκτελεστικό απόσπασμα και από τις φυλακές της Καλλιθέας μεταφέρθηκε στις φυλακές της Κεφαλονιάς, κατόπιν στο Καλάμι της Κρήτης, στην Κέρκυρα, ξανά πίσω στην Αλικαρνασσό της Κρήτης και μετά στην Αίγινα. Εξέτισε συνολική διάρκεια φυλάκισης 15 χρόνια. Αποφυλακίστηκε το 1966 και τότε ξαναείδε τη μητέρα του. Με με τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 πρόλαβε να ξεφύγει, ενώ η μητέρα του πήγε εξορία.

Σήμερα είναι ένας άλλος άνθρωπος. Έχει αναθεωρήσει τις θέσεις του. Πιστεύει ότι οι αγώνες του ΚΚΕ ήταν μάταιοι και ότι η Αριστερά ζημίωσε την Ελλάδα. Το βιβλίο του: «Ευτυχώς, σύντροφοι, ηττηθήκαμε» προκάλεσε την οργή των άλλοτε συντρόφων του.

Ήταν τυχερός που επέζησε τότε στη δίκη, ενώ ο Μπελογιάννης δεν είχε την ίδια καλή τύχη. Όπως υποστηρίζει ο Τάκης Λαζαρίδης, για τον θάνατο του Μπελογιάννη αποκλειστική ευθύνη φέρει το ηγετικό στέλεχος τότε του ΚΚΕ, ο Νίκος Ζαχαριάδης, ως ηθικός αυτουργός, επειδή τον έστειλε σε μια καταδικασμένη σε αποτυχία αποστολή, αλλά και γιατί δεν αξιοποίησε την επιστολή Πλουμπίδη που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα, προσωρινό έστω, νομικό φράγμα για την εκτέλεση.

Ο ίδιος γλίτωσε την εκτέλεση, επειδή κατά κύριο λόγο ήταν γιος ενός εκτελεσμένου από τους Γερμανούς αγωνιστή και μιας καταδικασμένης από τους Βουλγάρους σε ισόβια δεσμά αγωνίστριας.

Παρά το ζήλο του στα κομμουνιστικά ιδεώδη —σε βαθμό τέτοιο που να έιναι διατεθειμένος να δώσει και τη ζωή του για το ΚΚΕ και τα πιστεύω του— σήμερα αναγνωρίζει ότι δεν είναι υπερήφανος για τους αγώνες του.

Όπως υποστηρίζει, δεν μπορεί κανείς να είναι υπερήφανος για τους αγώνες του, όταν διαπιστώνει ότι οι αγώνες του αυτοί, όχι μόνο δεν ωφέλησαν, αλλά είχαν τεράστιο υλικό και ανθρώπινο κόστος για την πατρίδα. Αναγνωρίζει στον εαυτό του, το δικαίωμα να αγωνιστεί και να θυσιαστεί για τις ιδέες του, αλλά δεν είχε κανένα δικαίωμα να πληγώσει την πατρίδα, και να προκαλέσει τον θάνατο αθώων συμπατριωτών του.

Πιστεύει πως ακόμα στην Ελλάδα παραμένουν τα μετεμφυλιακά πάθη. Αυτό κατά τη γνώμη του οφείλεται στην έλλειψη εθνικής αυτογνωσίας και, υπεύθυνη, για όλο αυτό, είναι όπως υποστηρίζει, η κομμουνιστική Αριστερά που κατορθώνει, παραποιώντας και διαστρεβλώνοντας την ιστορική αλήθεια, να εμφανίζεται ως "αθώα του αίματος" ενώ ευθύνεται αποκλειστικά και για τα Δεκεμβριανά και για τον εμφύλιο.

Πιστεύει ότι ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδος είναι άξιος διάδοχος και συνεχιστής των πρωτοπαλίκαρων του ΚΚΕ: Ζαχαριάδη, Σιάντου, Ιωαννίδη και πως ό,τι δεν πέτυχαν εκείνοι με τη δύναμη των όπλων, θα προσπαθήσει τώρα, αυτός και η παρέα του, να το πετύχουν με τη δύναμη της ψήφου.

Είναι σίγουρος ότι ο στόχος του πρωθυπουργού είναι η μετατροπή της χώρας μας σε Βενεζουέλα της Μεσογείου. Όπως έχει δηλώσει για την πορεία της χώρας μας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του: "Πρέπει να σημάνει εθνικός συναγερμός, η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας και το δημοκρατικό μας πολίτευμα αντιμετωπίζουν έσχατο κίνδυνο".

Ακούστε τι λέει αυτός ο άνθρωπος που δεν μπορεί να είναι κι αυτός "ξεμωραμένος", όπως χαρακτήρισαν τον Μίκη Θεοδωράκη, χωρίς κανένα σεβασμό προς το πρόσωπό του. Απλά η αλήθεια πονάει πολύ και πρέπει να έχεις πολύ γερό στομάχι για να την αντέξεις!

Για τις μεθόδους με τις οποίες καταφέρνει ο κουμμουνισμός να διαβρώσει το πνεύμα ενός ολόκληρου έθνους μπορείτε να ακούσετε την ομολογία ενός πρώην στελέχους της KGB στο βίντεο που ακολουθεί και να δείτε τις ομοιότητες, με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ελληνική κοινωνία σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: